Čudovito vreme in odlično vzdušje na državnem prvenstvu v veslanju na Bledu minuli vikend je pripomoglo k odličnemu nastopu naše edine posadke med invalidi, mešanega dvojnega dvojca Mojce Tomažin in Dejana Fabčiča.

Na Bledu se je zbralo kar lepo število rednih posadk iz vseh sedmih slovenskih veslaških klubov, med njimi tudi v najmlajših, pionirskih kategorijah. In prav skupaj s pionirkami sta na »letečem« štartu sredi Blejskega jezera svoj revialni nastop opravila tudi Mojca in Dejan. Na cilj v Veliko Zako sta priveslala s časom 6:00,36, kar je drugi dosežek v njuni kratki tekmovalni karieri. Boljša sta bila le v polfinalu svetovnega prvenstva, kjer sta dosegla rezultat 5:59,42.

»Odlično sva se počutila in dejansko občutila tisto pravo vzdušje na cilju, za kar sva bila prikrajšana na svetovnem prvenstvu. Takrat smo namreč vožnjo končali  tam, kjer sva tokrat šele štartala skupaj s še petimi rednimi posadkami pionirk. Na cilju naju je vzpodbujalo veliko gledalcev, organizatorji pa so nama namenili posebno pozornost tudi s šopkom cvetja. Posebej so se izkazali mladi člani Veslaškega kluba Ljubljanica, ki so nama pomagali ob najinem vkrcanju in izkrcanju iz čolna, prav tako pa tudi pri transportu čolna.. Res sva zelo vesela, da nama je bila dana možnost tega nastopa in da sva ga tudi opravila v najino zadovoljstvo in zadovoljstvo vseh, ki nama pomagajo in stojijo ob strani, posebej še trenerja dr. Vladimirja Megliča. Prav njemu izražava tudi največjo zahvalo«, sta svoje misli po nastopu sklenila Mojca in Dejan.  

 {boncko}/110926_dp_vveslanju/{/boncko}
Foto: Jana Čander

Print Friendly, PDF & Email