V Fort Benningu, v ameriški zvezni državi Georgia, se je začel Svetovni pokal v streljanju za invalide, drugi od treh letošnjih, na katerih je mogoče osvojiti neposredne kvote za nastop na Paraolimpijskih  igrah v Londonu 2012. Tekmovanja se udeležuje 147 strelcev iz 27-ih  držav. Med njimi je tudi petčlanska slovenska reprezentanca, ki jo  sestavljajo Franc Pinter – Ančo, Damjan Pavlin in Franček Gorazd Tiršek, pod vodstvom trenerjev Polone Sladič in Kosmač Aleša.

Prvi tekmovalni dan se je za Slovenijo začel odlično, saj je Franc Pinter – Ančo v svoji paradni disciplini, z zračno puško stoje,  prepričljivo zmagal. Že v osnovnem delu tekmovanja je začel odlično in  prvi dve seriji zadel vseh 100 krogov, sledile so tri malo slabše serije  (98, 97 in 97 krogov), a se je za zaključek ponovno zbral in zadel še  eno »stotico«. S 592 krogi je zadel enega svojih boljših rezultatov in  pred finalom najboljših osmih strelcev vodil za 3 kroge pred drugo in tretje uvrščenim:

1. Pinter (SLO) 694,1
2. Neumaier (GER) 690,9
3. Milgate (GBR) 688,9

S svojimi izkušnjami je finale odstreljal suvereno (102,1) in še  povečal svojo prednost pred drugouvrščenim na 3,2 kroga. Ker je kvoto že osvojil, mu le ta ni več pripadala (vsak strelec lahko za svojo državo osvoji največ eno kvoto) je bilo pa zato vseeno zelo lepo poslušati slovensko himno v Fort Benningu.

Jutri s tekmovanji nadaljujeta Damjan Pavlin in Franček Gorazd Tiršek, ki bosta v kategoriji SH2 nastopila z zračno puško stoje.

Print Friendly, PDF & Email