Te dni se v glavnem mestu Avstralije odvija svetovni pokal invalidov v streljanju. Udeležba slovenske reprezentance invalidov v streljanju pod vodstvom Polone Sladič in Aleša Kosmača se poteguje za kvote POI.  Strelci so na svetovni pokal odšli z namenom osvojiti 3 kvoto za paraolimpijske igre v Londonu. Dve kvoti je strelska reprezentanca osvojila že v Španiji.

Franc Pinter je že v samem začetku pokazal svojo natančnost z osvojenim 2. mestom z zračno puško stoje SH1. Zaključil je prav tako nastope z zračno puško leže SH1, saj je od 45 strelcev končno s 596 krogi zasedel 18. mesto. Za piko na i njegovih nastopov pa je poskrbel s še enim odličnim nastopom in sicer Sloveniji je pristreljal 3. mesto v trojnem položaju SH1.

Nastopi Gorazd Frančka Tirška ter Damjana Pavlin v zračni puški stoje SH2 ju žal niso privedli  do final. Gorazd Franček Tiršek je končal na 10. mestu s 594 krogi, Damjan Pavlin pa na 13. mestu s 591 krogi. V zračni puški leže SH2 smo pristreljali finale, a se je le to zaključilo s 5. mestom Gorazda Frančka Tirška.  Damjan Pavlin pa je v konkurenci 30 strelcev osvojil 10. mesto.

 

Polona Sladič: ” Z nastopi smo deloma zadovolljni. Osvojili smo dve medalji, vendar pa žal nismo osvojili tega po kar smo prišli, torej 3 kvote za POI.”

 

{gallery}slike/111511_SPokal_strelstvo_AVS{/gallery}

 

Rezultati

 

Print Friendly, PDF & Email