V Antwerpnu se je sestal izvršni odbor evropske zveze za košarko na vozičkih IWBF Europe, kjer so izžrebali pare za prihajajoče evropsko prvenstvo skupine B, ki bo med 24. in 30. junijem 2012 v športni dvorani Tri Lilije v Laškem.

Francija in Švica sta izpadli iz skupine A in sta nosilki skupin. Ostale države so BIH, Hrvaška, Češka, Avstrija, Rusija, Litva, Ukrajina in gostiteljica Slovenija.
Z dvema zmagami Slovenija ostane v skupini. Litva in Ukrajina sta napredovali v skupino B iz skupine C in ne predstavljate velike grožnje. Načeloma je Avstrija šibkejša od Slovenije, zato je bil izbor v katero skupino se bo uvrstila Slovenija predvsem odvisna v katero skupino bo izžrebana Avstrija. Češka in Rusija veljata za nepredvidljivega nasprotnika, medtem ko so Francija, Švica in tudi BIH izredno težak nasprotnik.

{gallery}slike/EP_KOSARKA_2012/120128_zreb{/gallery}

Žreb:
SKUPINA A: Švica, Hrvaška, Češka, Litva in Rusija
SKUPINA B: Francija, BIH, Avstrija, Ukrajina in Slovenija

»Osnovni cilj je zmagati dve tekmi v skupini, s čemer bi se izognili borbi za obstanek v skupini B. Če pa se ponudi možnost za kaj več, pa jo gre seveda izkoristiti. Premagati moramo Avstrijo in Ukrajino. Če Bosna ne bo v najmočnejši postavi, je pa potrebno poskusiti premagati tudi Bosance, kar bi pomenilo uvrstitev v polfinale. Naprej pa je težko karkoli napovedovati, ker je veliko odvisno od sestave ostalih ekip,« je povedal pomočnik trenerja Milan Lukan. V nadaljevanju je seveda dodal, da je bistvenega pomena priprava Slovenije, saj so brez odlične priprave vse te špekulacije brezpredmetne.

Država gostiteljica poleg tega, da izbira v kateri skupini želi nastopiti, izbere tudi prvega nasprotnika, s katerim odigra prvo tekmo prvenstva. Prva tekma Slovenije bo z Avstrijo. »Avstrijo smo izbrali za prvega nasprotnika zato, ker je kot nasprotnik morda najbolj enakovreden in bo tako otvoritev bolj zanimiva,« je odločitev argumentiral pomočnik trenerja Marjan Trdina.

Print Friendly, PDF & Email