V kanadskem smučarskem središču Kimberley so se ob koncu preteklega tedna odvijala tekmovanja smučarjev invalidov za pokal Severne Amerike NorAm v hitrih disciplinah. V Kimberley, ki tradicionalno gosti t.i. speed week, je tokrat pripotovalo 40 smučarjev iz 9 držav, med njimi tudi slovenski reprezentant v alpskem smučanju za športnike invalide, paraolimpijec in član prestižne ekipe ameriškega National Sports Center For The Disabled (NSCD), Gal Jakič.

Prizorišče so tekmovalke in tekmovalci najprej preizkusili na 4 treningih smuka, kjer pa Jakiču ni šlo vse po načrtih, saj se mu je zaradi manjših pomanjkljivosti na železni peti monoskija, ki ga pri alpskem smučanju uporabljajo sedeči smučarji, na vseh treningih smuka odpela smučarska vez. Po posvetovanju s trenerji je tako prišlo do odločitve, da bo izpustil obe tekmi smuka ter dan izkoristil za trening superveleslaloma. Odločitev se je vsekakor izkazala za pravilno, saj je na sobotnih tekmah v superveleslalomu zasedel 10. in 12 mesto. Zmago si je na prvem superveleslalomu zagotovil Britanec Sean Rose, pred Američanom Tylerjem Walkerjem in Kanadčanom Calebom Brousseau-jem, medtem ko je na drugem superveleslalomu slavil Kanadčan Josh Dueck, Sean Rose je tokrat zasedel 2. mesto, medtem ko je Brousseau ponovil 3. mesto iz prejšnjega superveleslaloma.

Karavana smučarjev invalidov se bo po kratkem premoru v začetku naslednjega tedna preselila v ameriški Park City v zvezni državi Utah, kjer bosta tekmi slaloma in veleslaloma. Dobro uvrstitev si na tekmah lahko obetamo tudi Slovenci, saj je Gal Jakič prav na tem prizorišču lani osvojil svojo prvo mednarodno uvrstitev na stopničke pokala NorAm z drugim mestom v slalomu. To bodo hkrati zadnje Jakičeve tekme v Severni Ameriki, saj bo sezono najverjetneje zaključil z nastopi na finalu Evropskega pokala za smučarje invalide, ki bo med 25. in 28. marcem v Auronu v Franciji.

 

Print Friendly, PDF & Email