Plesalci in plesalke plesnega kluba Zebra so na velikonočni vikend na mednarodnem tekmovanju v plesu v vozičkih v nizozemskem Cuijku Sloveniji priplesali kar 12 medalj. Skoraj vsi slovenski pari v »neprofesionalnih kategorijah« so se v dveh tekmovalnih dneh uvrstili v finale v različnih tekmovalnih kategorijah, torej med 6 najboljših parov v vsaki kategoriji. V močni konkurenci 350 najboljših plesnih parov iz 22 držav so osvojili dve bronasti in štiri srebrne medalje ter šest medalj za uvrstitev v finale (tri medalje za 4. mesto, eno za 5. in eno za 6. mesto).

 

 

 

Letos je imela Slovenska ekipa na Nizozemskem prvič tudi tekmovalni par v world cup razredu. V najvišjem razredu, kjer tekmujejo kandidati za paraolimpijske igre, sta tekmovala Barbara Šamperl in Klemen Pirman. Med 30 pari sta se uvrstila na čudovito 13. mesto v standardnih plesih.

Letošnje tekmovanje je bilo za naše plesalce še posebno zahtevno, saj so skoraj vsi pari letos prvič tekmovali v višjih kategorijah kot prejšnja leta in tako tekmovali z močnimi konkurenti, z večletno plesno kilometrino in dragocenimi izkušnjami tudi iz drugih mednarodnih tekem po Evropi. Ples v vozičkih je pri nas namreč še rosno mlada športna panoga, saj jo poznamo šele četrto leto, v svetu pa se razvija že od leta 1975.

Ob tej priložnosti se želijo Zebre zahvaliti vsem posameznikom in podjetjem, ki so jim pomagali širiti njihovo zgodbo ter jim z vsakršno podporo pomagali, da so se lahko udeležili tekmovanja na Nizozemskem. Brez pomoči te zgodbe o uspehu ne bi bilo in brez nje brezkončna volja in trdo garanje naših plesalcev ne bi dobila tega vrhunskega epiloga.

 

Print Friendly, PDF & Email