Konec aprila od 27. 4. 12 – 29. 4. 12 je v Budimpešti potekal mednarodni turnir v golbalu – igri z zvenečo žogo. Na turnirju je sodelovalo šest reprezentanc: Madžarska I, Madžarska II, Češka, Hrvaška, Romunija in Slovenija. Slovenijo so zastopali Matej Ledinek, Dejan Pirc, Boštjan Vogrinčič, Zlatko Mihajlovič in Boštjan Višnikar, trenerja Ivan Vinkler in Klemen Bajc ter maser Sebastjan Krapež. Sistem igranja na turnirju je bil vsak z vsakim. Naši so tako v soboto odigrali kar štiri tekme.

Ivan Vinkler: ”Po igri, ki jo je prikazovala Češka, smo vedeli, da bomo imeli zelo resnega tekmeca za osvojitev prvega mesta. Ta dan velja omeniti tekmo med Slovenijo in Češko. Po začetnem vodstvu naše ekipe 2 : 0 smo jim dovolili, da so pobudo prevzeli Čehi. Zaradi mnogih napak v obrambi je na koncu slavila Češka s 15 : 9. Ostale tekme smo odigrali dobro in jih tudi zanesljivo dobili.”

Tekme slovenske ekipe:
Slovenija : Hrvaška             13 : 3
Slovenija : Madžarska II       10 : 2
Slovenija : Češka                9 : 15
Slovenija : Romunija           10 : 0

V nedeljo je ekipa Slovenije igrala proti neugodni Madžarski I. Končni rezultat je pokazal izvrstnost Slovenije, saj so s 6:5 le te ugnali in osvojili 2. mesto.

Končni rezultat:
1. Češka
2. Slovenija
3. Madžarska I

Print Friendly, PDF & Email