V turški Antalyi je od 30.4. do 5.5. 2012 potekal Svetovni pokal v streljanju za invalide. Tekmovanja se je udeležilo več kot 120 strelcev iz 24 držav. Medtem, ko je bilo za mnoge reprezentance to tekmovanje izbirno za določitev reprezentance za avgustovske paraolilmpijske igre v Londonu, je v slovenski reprezentanci že vse odločeno. Potniki za London so Franc Pinter, Tiršek Franček Gorazd in pa Damjan Pavlin. Prav ti tekmovalci so se pod vodstvom trenerke Polone Sladič in pomočnika Aleša Kosmača udeležili svetovnega pokala v Turčiji.

Fantastičen nastop je uspel Gorazdu F. Tiršku, ki je bil z dvema zlatima in eno srebrno medaljo celo najuspešnejši tekmovalec. Po drugem mestu z zračno puško stoje, je zmagal v padajočih tarčah in pa v disciplini zračna puška leže, kjer je že v osnovnem delu pokazal svoje mojstrstvo, 600 krogov od 600 možnih, s tem, da je zadel vseh 60 notranjih desetk. V zelo napetem finalu (kar 7 tekmovalcev je imelo 600) pa je zablestel in s fantastičnim finalom 106,8 krogov postavil nov svetovni (in evropski) rekord 706,8 krogov. Gre za najvišji rezultat v strelstvu na svetu, saj ga ni dosegel še nihče v nobeni kategoriji v strelstvu neinvalidov in invalidov.

Odlično je nastopil tudi naš najboljši strelec Franc Pinter, ki je bil dvakrat drugi. Dobro formo pa je pokazal tudi Damjan Pavlin, ki je osvojil šesto in trinajsto mesto. Slovenski paraolimpijci so tako pokazali dobro formo na prvi od treh pripravljalnih tekem na paraolimpijske igre v Londonu.

{gallery}slike/120505_Strelstvo_Turcija{/gallery}

Foto: Polona Sladič in Aleš Kosmač (povzeto iz spletne strani)

 

Rezultati:

R1 10m stoje:
1. mesto Iurii Stoiev UKR
2. mesto Franc Pinter SLO
3. mesto Moojo Phyun KOR

R3 10 leže:
1. mesto Radoslav Malenovsky SVK
2. mesto Iurii Stoiev UKR
3. mesto KIM Haksun KOR
17. mesto Franc Pinter SLO

R4 10m stoje:
1. mesto JOHNSON Michael NZL
2. mesto Gorazd Franček Tiršek SLO
3. mesto Richard Davies GBR
6. mesto Damjan Pavlin SLO

R5 10m leže:
1. mesto Gorazd Franček Tiršek SLO (svetovni rekord)
2. mesto Minna Sinikka Leinonen FIN
3. mesto Zdravko Savanovic SRB
13. mesto Damjan Pavlin SLO

Padajoče tarče:
1. mesto Gorazd Franček Tiršek SLO
2. mesto Franc Pinter SLO

 

Print Friendly, PDF & Email