Po prepričljivi dopoldanski zmagi Andreje Dolinar s 3:0 proti Avstrijki Heike Koller, je sledil dvoboj s prvo nosilko turnirja v kategoriji 4 Britanko Susan Gilroy. Glavni trener slovenske reprezentance Damijan Lazar je še pred dvobojem dejal: »Zmagovalka tega dvoboja je zagotovo v četrtfinalu. V kolikor Andreji ne bo uspelo, bo odločalo zadnje srečanje proti vedno neugodni Srbkinji Matičevi«.
Andreja je Britanko premagala z rezultatom 3:2 in začelo se je veselje v slovenskem taboru. Žal prehitro, saj je naslednji dvoboj s Srbkinjo Matičevo Andreja izgubila s 3:1 in o četrtfinalistkah so odločali dobljeni seti. Tu pa je Andreja v krogu treh tekmovalk s po dvema zmagama »potegnila« krajši konec in z enakim številom točk osvojila tretje mesto v skupini.  Slovenski predstavniki so zaključili posamezne nastope, saj sta tudi Barbara Meglič in Primož Kancler končala po predtekmovanjih.

Jutri, 10. maja se začnejo ekipni dvoboji, kjer bosta v kategoriji 4 nastopili Andreja in Barbara, Primož pa bo nastopil skupaj z Belgijcem Benjaminom Marottejem v kategoriji 3.

{gallery}slike/120905_Lasko2{/gallery}

Foto: Stephan Mai

Print Friendly, PDF & Email