Tekmovanja na 9. odprtem prvenstvu Slovenije Thermana-Laško so se nadaljevala z ekipnimi nastopi. Slovenki Andreja Dolinar in Barbara Mlakar sta v kategoriji 4 odigrali dva dvoboja. Prvega izgubili  s 3:1 proti mešani ekipi, ki sta jo sestavljali Valeria Zorzeto ITA in Heike Koller Avstrija. Proti slednji je Andreja zmagala s 3:0, medtem ko sta obe morali priznati premoč Italijanki Zorzetto, prav tako pa sta doživeli tudi v igri dvojic. Končni rezultat je bil tako 3:1 za tekmice. Še težja naloga ju je čakala v popoldanskem dvoboju proti Slovakinji Aleni Kanovi in Britanki Susan Kirloy, ki sta ga naši izgubili z rezultatom 3:0. Enak rezultat je dosegel tudi Primož Kancler skupaj z Belgijcem Benjaminom Marotejem proti Švedu Alexandru Öhgrenu in Izraelcu Liranu Gevi.  

Jutri bosta Barbara in Andreja nastopili ob 17.00 uri proti prvima nosilkama, Srbkinjama Perič-Rankovičevi in Matičevi, Primož in njegov partner pa ob 13.00 uri proti prvemu avstrijskemu paru Kraminger in Dollman, ob 17.00 uri pa še proti nemški navezi Schmidberger-Brüchle. V soboto obe dvojici čaka še en nastop v predtekmovanju, obe ob 9.00 uri.

Včeraj so v Laškem podelili 21 kompletov medalj najboljšim v posamezni konkurenci. Med 32 državami udeleženkami jih je medalje osvojilo kar 22. Najboljša je bila Turčija s tremi zlatimi, na 2. in 3. mestu sta Nemčija in Koreja s po dvema zlatima, dvema srebrnima in eno bronasto, 4. je Rusija (2-1-1), 5. Španija z dvema zlatima itd.

Foto: Stephan Mai

Print Friendly, PDF & Email