S predtekmovanji so se danes dopoldne končali ekipni dvoboji na 9. odprtem prvenstvu Slovenije – Thermana Laško v namiznem tenisu za invalide. Slovenki, Andreja Dolinar in Barbara Mlakar sta v kategoriji 4 morali priznati premoč še drugi srbski ekipi Popadič-Mitrovič z rezultatom 3:0. Samo en niz je uspel  Barbari proti Mitrovičevi , vse ostalo se je končalo pri rezultatu 3:0. Tudi Primož Kancler je v kategoriji 3 skupaj z Belgijcem Benjaminom Marottom izgubil  s 3:0 proti drugi avstrijski ekipi Unger-Saiger. Primož je prav tako  uspel osvojiti en set proti Ungerju, v igri dvojic pa sta izgubila šele v petem setu s 3:2.

Slovenija je tako  od leta 2004 v Laškem  prvič ostala brez medalje. Poudariti pa je potrebno, da je bila slovenska reprezentanca tokrat v Laškem številčno daleč najskromnejša, saj so jo sestavljali samo trije tekmovalci.

»Z izkupičkom slovenske ekipe nisem zadovoljen. Prav gotovo se pozna odsotnost naše prve igralke Mateje Pintar, ki ji po operaciji želimo čim prejšnje okrevanje. Osnovni problem v slabši igri naših vidim v pomanjkanju treningov, na kar vpliva več dejavnikov. Morda se pri Andreji nekoliko pozna sprememba trenerja, saj osebno zaradi družinskih obveznosti ne bom mogel sodelovati  na paraolimpijskih igrah v Londonu. Laško je bila prava priložnost, da sta se s pomočnikom Darkom Kojadinovičem poskušala čim bolj uskladiti. Verjamem, da bo do Londona prava, saj konec meseca skupaj z Darkom  odhaja še na turnir na Slovaško, v začetku junija pa v Francijo« je svoje misli strnil glavni trener slovenske reprezentance Damijan Lazar.

Foto: Peter Dolenc

Print Friendly, PDF & Email