S svečanim zaključkom in podelitvijo medalj za ekipni del 9. Odprtega prvenstva Slovenije Thermana Laško v namiznem tenisu je padel zastor na še enim odlično izvedenim dogodkom. To je v svojem pozdravnem nagovoru poudaril tudi predsednik organizacijskega komiteja prvenstva in predsednik ZŠIS-POK Emil Muri. Zahvalil se je vsem sponzorjem in partnerjem, brez katerih bi izvedba bila nemogoča. Posebej stalnemu prijaznemu gostitelju podjetju Thermana d. d. in njegovemu direktorju mag. Romanu Matku. Zahvalil se je tudi številnim prostovoljcem in ostalemu tehničnemu osebju, posebej še tehničnemu direktorju turnirja Gorazdu Vecku in vodji tekmovanja Špeli Rozman. Ob številnih uglednih gostih je turnir s svojim obiskom počastil še britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page (na fotografiji v družbi Emila Murija in Gorazda Vecka).


Foto: Stephan Mai

Najuspešnejša država prvenstva je Koreja, ki je osvojila  enajst medalj, od tega pet zlatih, tri srebrne in tri bronaste. Sicer pa je medalje osvojili kar 28 držav od 32 prisotnih. Žal pa se je Slovenija uvrstila med tiste štiri brez medalj.

Strokovno vodstvo slovenske reprezentance skupaj z vodstvom ZŠIS-POK smelo gleda proti Londonu, kjer pričakuje, da bosta tako Mateja kot Andreja prikazali svoje najboljše letošnje predstave.

 

Print Friendly, PDF & Email