Na 13. Evropskem prvenstvu v kegljanju za slepe in slabovidne, so slovenski predstavniki osvojili že tri bronaste medalje. Ženski ekipi sta se pridružili še mešani dvojici kategorije B2 Danica Padežnik in Tomaž Furlan ter B3 Marija Fras in Marjan Žalar. Sicer pa imajo slovenski kegljači zagotovljeni še najmanj dve medalji pri ženskah kategorije B3, saj sta med štirimi finalistkami kar dve, Marija Fras in Zdenka Benedik. Obe se bosta borili tako za posamezne kot kominacijske medalje.

Po že odigranih kvalifikacijah, bodo v finalu po posameznih kategorijah zagotovo nastopili še Danica Padežnik B2, Safet Baltič in Mitja Osolnik B1, Jože Lampe in Tomaž Furlan B2 ter v kategoriji B3 Marjan Žalar. V moški kategoriji B2 in B3 kvalifikacije še niso zaključene, zato je pričakovati še kak finale in seveda tudi medaljo.

“Kot trenerka reprezentance sem izjemno ponosna na dosežene rezultate posameznic in posameznikov. Moram pa priznati, da so me nekateri prijetno presenetili in vsekakor pričakujem še kakšno medaljo srebrnega ali zlatega sijaja, čeprav so nekatere že osvojene bronaste vredne zlata, posebej še ženska ekipna”, ne skriva zadovoljstva Andreja Razlag, na ramenih katere leži tudi večji del organizacijskega dela v času samega prvenstva. Na srečo ima podporo v izjemnih sodelavcih ter krovni organizaciji, ZŠI-POK.

Rezultati Mix B1

Rezultati Mix B3

Print Friendly, PDF & Email