Od 22.5 do 27.5.2012 se je v Bratislavi odvijalo mednarodno prvenstvo invalidov v namiznem tenisu, Slovakia Open. Prvenstva se je udeležilo 30 držav, med njimi tudi Slovenija. Reprezentanco je zastopala Andreja Dolinar pod vodstvom trenerja Darka Kojadinoviča. Tekmovala je tako v posameznem kot tudi v ekipnem delu.

 

V posamezni konkurenci skupine 4 jo je že v samem začetku na drugi strani mize  čakala odlična Srbkinja Perić-Ranković , ki ji je vzela vse tri sete. Tudi proti Brazilki Oliverii je morala priznati poraz z 1:3.  Dva poraza sta jo tako uvrstila od 7. do 9. mesta. V skupini 4 je slavila Kitajka Zhou Jing.

V ekipnem delu je igrala s predstavnico Avstralije Morrow Chatherine. V prvi igri sta jo čakali nasprotnici Srbije. Igro sta izgubile z 1:3. Dolinarjeva je odigrala odlično, saj je tekmo proti Matič dobila s 3:1. Tekmo proti Hong Kong/Tajvan sta premagali s 3:1. K zmagi je veliko pripomogla Dolinarjeva, saj je obe posamezni tekmi odigrala izvrstvo ter prav tako presenetila v dvojicah. Zadnja tekma je odločala o nadaljevanju boja za najvišja mesta, vendar pa sta to veselje odvzeli močni Kitajki s 3:0. Slovensko/avstralska naveza je tako zaključila med 5. in 8. mestom. Prvo mesto združene skupine 4-5 je pripadlo ekipi Kitajske 1.

 

Rezultati posamezno

Rezultati ekipno

Uradna spletna stran prvenstva

Print Friendly, PDF & Email