Na 13. Evropskem prvenstvu z slepe in slabovidne v Celju so slovenski predstavniki pod odstvom glavne trenerke Andreje Razlag in njene pomočnice Silve Razlag osvojili deset medalj. Tri od teh so zlate (Jakob Vodušek posamezno in kombinacija B2 ter Marjan Žalar posamezno B3), dve srebrni (Tomaž Furlan posamezno B2 in Marjan Žalar kombinacija B3) ter 5 bronastih (ženska ekipam MIX Tandem B2 in B3, Marija Fras posamezno in kombinacija B3.

Foto: Primož Jeralič

Sicer pa se je 10 članov reprezentance uspelo uvrstiti v finala (Danica Padežnik B2, Marija Fras in Zdenka Benedik B3, Safet Balrič in Mitja Osolnik B1, Jakob Vosušek, Tomaž Furlan in Joće Lampe B2 ter Marjan Žalar in Miro Rus B3). Najboljša posamezna rezultata na prvenstvu sta dosegla Jakob Vodušek  B2 in Marjan Žalar B3, oba sta podrla 750 kegljev. Jakob je s tem rezultatom postavil tudi nov evropski rekord za kategorijo B2.

Foto: Primož Jeralič

Na zaključni slovesnosti je prisotne pozdravil in se vsem zahvalil Emil Muri, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpisjkega komiteja ter predsednik organizacisjkega odbora Evropskega prvenstva. Direktorica prvenstva, Andreja Razlag pa je vse povabila na naslednje Evropsko prvenstvo leta 2013 v Srbiji.

Rezultati:

B3 ŽENSKE posamezno

B3 ŽENSKE finale

B2 MOŠKI posamezno

B2 MOŠKI finale

B3 MOŠKI posamezno

B3 MOŠKI finale

Print Friendly, PDF & Email