Danes se v Laškem pričenja evropsko prvenstvo skupine B za košarkarje na vozičkih, katerega častni pokrovitelj je predsednik države dr. Danilo Türk. Slovenija se bo uvodoma pomerila z Avstrijo. Tekmo bomo v neposrednem internetnem prenosu prenašali na kosarka.si. Vsi pa ste lepo vabljeni v Laško, da podprete slovenske košarkarje!

10 držav
Slovenska reprezentanca se je zbrala v soboto popoldan v Laškem, zvečer pa že vadila v dvorani Tri lilije. V Laškem igra 10 držav,  Slovenija se bo poleg Avstrije udarila še z Ukrajino, Francijo ter Bosno in Hercegovino.  V skupini A bodo igrali Švica, Hrvaška, Češka, Litva in Rusija.
Pred dvema letoma boljši od Avstrije

„Prva tekma odloča. Če ne zmagamo, se nam lahko vse podre. A sem prepričan, da nam bo uspelo. Dobro smo se pripravili na obračun,“ pove selektor Peter Jakše, ki bo imel na voljo 12 igralcev. Barve Slovenije bodo branili Grega Gračnar, Simon Gračner, Slobodan Banjac, Milan Slapničar, Janez Učakar, Enes Musič, Boris Klep, Suad Hodžič, Nedžad Budimlić, David Slaček, Rudi Centrih in Boštjan Ceglar.  „Poznamo jih, koristijo presing, so dobri šuterji, a so dokaj nižji,“ pojasni glavne karakteristike tekmeca selektor, čigar ekipa je pred dvema letoma sosede ugnala.

Kapetan Gračnar 8-ič

„Čeprav sem igral na osmih prvenstvih, bo to posebno prvenstvo. Igramo doma, javnost pa od nas pričakuje dober rezultat. Lahko sežemo visoko, če bomo le pravi,“ nadaljuje kapetan reprezentance Gregor Gračnar, ki bo v nedeljo igralce zbral še na posebnem sestanku.Slovenska aduta – Banjac in Slapničar„So nizki in hitri, a pomaganjem nam bo uspelo. Igrati bomo morali eden za drugega, naša prednost pa je igra pod obročem in v raketi,“ izvemo od Slobodana Banjaca, ki igra v drugi italijanski ligi, soigralec pa mu je Milan Slapničar, ki je navdušil med tednom proti Rusom. „Če bomo dobro igrali presing, potem bomo zmagali. So majhni in hitri. Se pa pri nas čuti malce treme, a bomo tudi to premagali!“

Legenda verjame v uspeh

„To je najbolj pomembna tekma. Začenjamo prvenstvo, prvič igramo doma. Nekaj nervoze bo, če bomo igrali tako kot znamo, se nimamo česa bati,“ pa zaključi legenda košarke na vozičkih Marjan Trdina. Jutri dopoldan sledi sestanek ekipe, po kosilu počitek in priprava na tekmo. Ob 18. uri je uvodoma na vrsti otvoritvena slovesnost, temu pa bo sledilo uvod EP 2012, skupina B, tekme

EP 2012, skupina B, popoln razpored:
nedelja, 24.6.

Otvoritvena slovesnost (18.00)
Slovenija – Avstrija (19.00)
26.6.
Slovenija – BiH (16.45)
27.6.
Slovenija – Ukrajina (12.15)
28.6.
Slovenija – Francija (15.30)

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email