Steze celjskega kegljišča Golovec se še niso dobro ohladile od 13. Evropskega prvenstva slepih in slabovidnih, že so jih ogreli gluhi kegljači. Ti so se prvič zbrali v Sloveniji na mednarodnem turnirju v organizaciji Športne zveze gluhih Slovenije in Društva gluhih in naglušnih Celje.

Nastopilo je 29 moških in 11 žensk iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije. Prvi dan so se pomerile petčlanske moške in štiričlanske ženske ekipe (pri slednjih Slovenija ni imela predstavnic). Pri moških so bili najboljši kegljači druge nemške ekipe, ki so podrli 2137 kegljev (za končni rezultat so se upoštevali štirje najboljši rezultati), Slovenija je osvojila peto mesto 2043 (Aleš Peperko 562, Esad Hadžiagič 525, Tomaž Klemen 498, Dragutin Dragoljubac 458).

 

 

Drugi dan je bil namenjen posameznikom, kjer so se pomerili po vrstnem redu doseženih rezultatov v ekipnem delu. Najboljši rezultat je dosegel Aleš Peperko SLO 571, drugi je bil Josef Vran GER 564, tretji pa Ljubo Pejašinovič CRO 549. Seštevek obeh nastopov je štel za vrstni red kombinacije, kjer so si prva tri mesta razdelili Aleš Peperko SLO 1133, Dirk Uhling GER 1107 in Josef Voran GER 1104 podrte keglje.

Tudi v sprintu je zmagal Aleš Pepreko SLO, drugi je bil Stefan Kermantz iz AUT, tretji pa Josef Rotfier iz GER.

Print Friendly, PDF & Email