Ljubljana, 7. avgust 2012 – Med 29. avgustom in 9. septembrom 2012 bodo v Londonu potekale paraolimpijske igre, ki jih bodo gledalci, poslušalci in uporabniki naše spletne strani lahko spremljali na programih RTV Slovenija. Programsko pokrivanje paraolimpijskih iger pomeni za RTV Slovenija sledenje poslanstvu nacionalne radiotelevizije, ki vključuje tudi pokrivanje vsebin, pomembnih za manjše, specifične skupine gledalcev.

Slovenska paraolimpijska delegacija v Londonu bo skupaj štela 22 članov, predstavila pa se bo v šestih športih: atletiki, plavanju, namiznem tenisu, strelstvu, kolesarstvu in v sedeči odbojki. Tokrat ima londonsko prizorišče še prav poseben pomen, saj se je tu leta 1948 začelo paraolimpijsko gibanje.

TELEVIZIJA SLOVENIJA
V sredo, 22. 8. 2012, bo ob 20. uri na TVS 2 na sporedu posebna oddaja pred začetkom paraolimpijskih iger v Londonu z naslovom Slovenski paraolimpijci: London prihajamo!, ki bo posvečena predvsem slovenskim športnikom invalidom, in sicer tistim, ki nas bodo zastopali letos v Londonu in tudi tistim, ki so v preteklosti skrbeli za to, da je bil slovenski šport invalidov prisoten in uspešen na tem največjem športnem dogodku. Gledalci posebne magazinske oddaje bodo lahko prisluhnili zgodbi o začetku paraolimpijskega gibanja ter spoznali potek zdravniških pregledov, ki so za športnike invalide še posebej pomembni.

Med 29. avgustom in 9. septembrom 2012 bo na TVS 2 ob 21.30 vsak dan na sporedu 30-minut povzetkov dnevnega dogajanja s prizorišča paraolimpijskih iger v Londonu.
Novinarji Televizije Slovenija, ki bodo pokrivali paraolimpijske igre so: Andreja Okorn, Boštjan Ogris, Leon Andrejka, Sara Oblak, Meta Zoran in Antonija Ražen.

RADIO SLOVENIJA
Poslušalce Radia Slovenija bo o dogajanju na paraolimpijskih igrah v Londonu obveščal Marko Pangerc. V dnevnih športnih oddajah na Valu 202 (Na val na šport ob 9.15 in 17.45) boste lahko slišali odmeve in izjave naših paraolimpijcev, zastopani bodo tudi v tedenskih športnih oddajah na Valu 202 – Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne. Na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki šport spremljajo v informativnih oddajah.

MULTIMEDIJSKI CENTER RTV SLOVENIJA
Tudi Multimedijski center bo skrbel za ustrezno promocijo in pokrivanje paraolimpijskih iger v Londonu. MMC-jev portal www.rtvslo.si/poi2012 bo štartal približno teden pred začetkom iger. Na njem bomo predstavili slovenske reprezentante, točen razpored slovenskih nastopov na igrah, aktualne novice paraolimpijskega dogajanja, s poudarkom na slovenskih zgodbah, avdio in video vsebine predhodno pripravljene za magazinsko oddajo oz. športne dnevno-informativne oddaje.

Služba za odnose z javnostjo
RTV Slovenija

Print Friendly, PDF & Email