Strelec Franc Pinter je v finalu z zračno puško stoje v kategoriji 1 v desetih poskusih zadel 98,9 kroga, skupni izkupiček 688,9 zadetih krogov, pa je štirikratnega zaporednega dobitnika paraolimpijske medalje v tej disciplini postavilo na končno osmo mesto, torej povsem na rep finalistov. V predtekmovanju je, v zelo hladnih temeraturah, po 60 strelih zasedel sedmo mesto

“Sem zadovoljen, finalni nastop na paraolimpijskih igrah ni zamemarljiva uvrstitev. Moram pa poudariti, da je bilo v dopoldanskem delo zelo, zelo mrzlo v dvorani. Prav treslo me je. res ,da je to moja paradna disciplina in sem pričakoval več, ampak sem zadovoljen s končno uvrstitvijo. Čeprav tudi v finalu nisem pokazal tistega kar sem sposoben. Nič gremo naprej, to je potrebno čim prej pozabiti, saj me čakajo še tri tekme na tej igrah” je dejal Franc Pinter po koncu uvodnega strelskega nastopa.

Zmagal je Kitajec Chao Dong. Kar trije dodatni streli so bili potrebni za preostala dva nosilca medalj. Drugo mesto je osvojil Šved Jonas Jakobssen, tretje Nemec Josef Neumayer. Franc Pinter je dopoldne uspešno opravil kvalifikacijski nastop z zračno puško stoje 10m v kategoriji SH1. 29 strelcev se je merilo za osem prostih finalnih mest. Ančo je v svoji paradni disciplini s 590 krogi zasedel sedmo mesto (97,98,98,99,98,100). V precej hladni strelski dvorani je bil Pinter najbolj natančen v zadnji šesti seriji, ko je bilo popolnih vseh 10 strelov. V kvalifikacijah je bil najboljši kasnejši zmagovalec Kitajec Chao Dong s 596 zadetimi krogi.

Edini slovenski plavalni predstavnik Darko Đurič je v kategoriji 4 na 50 metrov prosto dobro uvrstitev napovedal že s hitrimi kvalifikacijami (39,71). V finalu najhitrejše osmerice je s časom 40,21 zasedel šesto mesto in po prvem paraolimpijskem finalu povedal: ” Glede na to, da sem dopoldne plaval hitreje sem pričakoval boljšo uvrstitev, ampak ne smem biti preveč razočaran. To je šele moje prvo finale na tako velikem tekmovanju, pred tako številčno in bučno publiko, zadovoljen sem….”

Na atletskem stadionu je Jože Flere v metu kija v kategoriji F51 zasedel 12 mesto. Z  metom v prvi seriji 21,23 metra pa postavil osebni rekord. V suvanju krogle je sedmo zasedel Henrik Plank.

Na namiznoteniškem turnirju polovično uspešen dan za slovenski predstavnici. Mateja Pintar je predtekmovanje prestala brez praske. Za drugo zmago je premagala Turkinjo Hatice Duman s 3:1 v nizih (9:11, 11:8, 11:8, 11:7) in se uvrstila med osmerico najboljših : ” Dvoboj je bil težak tako fizično in taktično. Vesela sem tega rezultata, o igri bi se še dalo veliko povedati. Sama uvrstitev v četrtfinale je glede na letošnjo sezono zelo lep uspeh” V četrtfinalu se bo v soboto Mateja pomerila s šesto nosilko Britanko Sarah Head. Zmagovalko še isti dan čaka polfinalni obračun.

Končali so se posamični nastopi za Andrejo Dolinar. V kategoriji 4 je bila previsoka ovira prva nosilka Ying Zhao. Kitajka je dvoboj dobila s 3:0 v nizih.

 

{gallery}slike/120831_London_2dan{/gallery}
Foto: Vid Ponikvar (Sportida) in Darko Pavlovič (dphoto)

Print Friendly, PDF & Email