Tretji tekmovalni dan so odprli strelci. V finalu z zračno puško leže (SH2, R5-10m) smo trepetali vse do konca. Damjan Pavlin je bil na vrhu osmerice finalistov do osme serije, zadnji trije streli (10,3;10,2;10,6;) pa so Damjana postavili na končno peto mesto. Bronasta medalja se mu je izmuznila za las – za 0,3 kroga. Skupni rezultat je znašal 705,6 kroga.

“Zelo sem bil zadovoljen že s kvalifikacijami z maksimalnim izkupičkom. Moram pa biti zadovoljen tudi s finalom, kajti 105,6 je moj najboljši finalni rezultat. Za medaljo še ni dovolj, ampak kot vedno pravim, verjetno bodo še kakšne priložnosti” je dejal Pavlin.

Naslov olimpijskega prvaka je osvojil Ukrajinec Kovalčuk. Franček Gorazd Tiršek, svetovni rekorder, je s 590 zadetimi krogi končal tekmovanje na 29 mestu. Imel je težave z orožjem, kar je potrdil tudi pregled puške po koncu tekmovanja. Smola pač..Jutri bo Franček Gorazd nastopil s puško Franca Pintarja, ki je v osvojil 16 mesto (SH1, R3-10m). Dve devetici sta bili usodni, da je najuspešnejši slovenski paraolimpijski strelec ostal brez finalnega nastopa.

Glavna trenerka Polona Sladič je finale ocenila kot dobrega, a manjkalo je kanček športne sreče brez katere pač v ne gre : “Današnji finale je bil na koncu bolj loterija, vrstni red se je spreminjal po vsakem strelu. Prvič sta na igrah ostala brez finala dva z izidom 600. Moramo biti zadovoljni, uvrstitev v finale je dosežek, ki se ga mogoče ne zavedamo. Streljal je skoraj osebni rekord, spet pa mu je žal zmanjkalo malo športne sreče, ko osmi in deveti strel nista bila povsem popolna. Spet samo 0,3 kroga za medaljo, a Damjan je dal vse od sebe.”

Namiznoteniški igralki Mateji Pintar se ni uspelo prebiti v polfinale turnirja kategorije 3.  Po petih nizih je bila Britanka Sarah Head boljša s 3:2 (11:6, 10:12,7:11, 11:9, 11:3). Mateja se je znova v igro vrnila po izgubljem nizu, dobila drugega in tretjega, v četrtem je pri zaostanku s 10:5 prišla še do točke zaostanka, a preobrat ji ni uspel.

“Prvi izgubljeni niz še nič ne pomeni. Ne smeš si sicer privoščiti, da bi kar tako oddal en ali dva niza, nikoli ne grem v tekmo z namenom, da bi izgubila niz, pa šele potem začela igrati. V četrtem nizu sva imeli vsaka eno srečno točko, njej je to zadostovalo, ker je bil izid že tako visok. Ne moreš si privoščiti, da zaostajaš toliko na takšnih tekmah. Vsaka najmanjša napaka lahko odloči niz ali pa tekmo” je dvoboj ocenila Pintarjeva.

Večer je pripadel kraljici športov atletiki. V suvanju krogle kategorij F54/55/56 sta nastopili Tanja Cerkvenik in Tatjana Majcen Ljubič. Tanja je z metom 6,11 m zasedla 12 mesto. Na osmo mesto, ki še vodi v finale se je uvrstila Tatjana in sunkom 6,24 m pridobila dve mesti iz kvalifikacij in končala na šestem mestu.

V prvi tekmi predtekmovanja so odbojkarice sede izgubile proti ZDA s 3:0 (25:8,25:15,25:8). Suzana Ocepek je bila najučinkovitejša z osmimi točkami. V drugem krogu bodo nasprotnice Brazilke

{gallery}slike/120901_London_3dan{/gallery}

Foto: Vid Ponikvar (Sportida) in Darko Pavlovič (dphoto)
Print Friendly, PDF & Email