V sredo, 5. septembra, so se slepi in slabovidni kegljači iz Kranja, Ljubljane in Kopra, predstavnica Celja ter seveda domačini iz Nove Gorice zbrali na kegljišču domačega kegljaškega društva GORICA na tradicionalnem tekmovanju za pokal leta 2012. Udeležba je bila glede na začetek sezone zelo dobra. Tekmovanja se je udeležilo 20 tekmovalcev (4 kegljačice in 16 kegljačev). Tekmovalo je tudi 8 članov MDSS Kranj, ki so glede na začetek sezone dosegli zelo solidne rezultate. Zmago je odnesel slabovidni tekmovalec kat. B2 Sašo Kajtna s 739 podrtimi keglji. Drugi je bil Jože Lampe iz Kranja (kat. B2), ki je podrl 727 kegljev, tretji pa Ljubljančan Igor Žagar (kat. B2) s 711 podrtimi keglji.


Ostali Kranjčani so v moški konkurenci dosegli sledeče rezultate:

4. mesto je zasedel Marjan Žalar (kat. B3) s 711, 8. mesto Franci Pirc (kat. B4) s  688, 11. mesto Ciril Podjed (kat. B3) s 668, 14. mesto Slavko Muhič (kat. B1) s 629 in 15. mesto Sandi Novak s 585 podrtimi keglji.

Med ženskami je zmagala Celjanka Marija Fras s 729 podrtimi keglji pred Kranjčankama Zdenko Benedik (kat. B3) s 666 in Alojzijo Pirc (kat. B2) s 665 podrtimi keglji.

Razvrstitev je bila enotna, zato so bili uporabljeni pribitki za kat. B1 + 25%, za B2 pa + 5% na dosežen rezultat. Kategoriji B3 in B4 nista imeli pribitkov.

Že po dnevu počitka so Kranjčani zopet spakirali tekmovalne drese in odpotovali v Trnavo na Slovaško. Ekipo je okrepil ptujski Celjan Mitja Žalar in se tako na stezi pomeril z aktualnim evropskim prvakom, bratom Marjanom.
Ekipo so sestavljali še Alojzija in Franci Pirc, Jože Lampe in Ciril Podjed.
Vido Kalan, naš društveni šofer, je uspešno prestal petkov prometni kaos na štajerski avtocesti, saj smo do Celja potrebovali slabih pet ur, od Celja do Trnave na Slovaškem pa še štiri ure. Pričakali so nas zelo prijazni domačini.
Po uvodnih pogovorih z njimi smo kar hitro šli počivat, kajti v soboto zjutraj smo že ob sedmi uri začeli z nastopi. Tekmovanja so se udeležili Kranjčani iz Slovenije, 4 društva iz češke republike in osem slovaških ekip. Udeleženci tekmovanja so nastopali v enotni kategoriji s pripadajočimi pribitki.

Kranjska ekipa v postavi Jože Lampe (kat. B2) in brata Mitja in Marjan Žalar (oba kat. B3) je z 2132 podrtimi keglji pometla s konkurenco. Prehitela je  Mihalkovice iz Češke z 2060 in drugo domačo ekipo Krpati Trnava z 2014 podrtimi keglji (med 13. ekipami). Naša druga ekipa v postavi Alojzija Pirc (kat. B2), Franci Pirc in Ciril Podjed (oba kat. B3) so izven ekipne konkurence podrli 1918 kegljev. Pravilo tekmovanja je bilo, da vsako društvo razen gostiteljev zastopa samo ena ekipa.

Tudi v posamični konkurenci smo dosegli izjemen uspeh, saj je zmagal Marjan Žalar s 724 podrtimi keglji pred Čehom Josefom  Paulusom  s 715 in Mitjem Žalarjem s 714 podrtimi keglji. Ostali Kranjčani so se uvrstili na sledeča mesta; Jože Lampe s 694 na 6., Ciril Podjed s 652 keglji na 15., Alojzija Pirc s 641 na 17. ter Franci Pirc s 625 podrtimi keglji na 21. mesto (med 44 tekmovalkami in tekmovalci).

Organizatorji turnirja so se zelo potrudili in v današnji krizi pripravili tudi praktične nagrade za vse tekmovalce. Zmagovalec Marjan Žalar je za 1. mesto dobil zelo lepo športno uro.

Vsem domačinom iz Trnave se še enkrat zahvaljujemo za izredno lepo izpeljan turnir, ki je od vseh tekmovalcev zahteval velik napor na vročem 4-steznem kegljišču. Na koncu smo si zaželeli snidenja 1. 12. 2012  v Kranju na 8. pokalu Kranja in 2. Žukevičevem memorialu v kat. B2.

Print Friendly, PDF & Email