Konec prejšnjega tedna se je futsal reprezentanca gluhih Slovenije pod vodstvom trenerja Aleša Škofa odpravila na mednarodni reprezentančni turnir gluhih v futsalu v Pragi. Turnirja so se udeležile poleg slovenske in češke ekipe tudi madžarska in slovaška reprezentanca. Avstrijska futsal reprezentanca gluhih je udeležbo tik pred zdajci odpovedala.

V zanimivih dvobojih je Slovenija dvakrat zmagala in enkrat remizirala, in sicer proti Madžarom. S sedmimi točkami, ki jih je zbrala, je postala zmagovalka turnirja. Dolgoletni igralec futsala Mustafa Buljubašić je bil proglašen za najboljšega strelca, namreč je na turnirju za Slovenijo prispeval sedem golov. Boban Vučetić je bil proglašen za najboljšega vratarja turnirja, medtem ko je bil Čeh Tomáš Gajdošík izbran za najboljšega igralca.

 

Sestava reprezentance Slovenije: Boban Vučetić (vratar), Matjaž Žnidar, Aleš Podbelšek, Viler Jović, Silvo Čeh, Mustafa Buljubašić, Marko Šmid, Boštjan Osterc, Damir Selimović, Dragiša Dvorančić, Gabrijel Kravanja (vratar)

Namen udeležbe je bila primerjava moči naše selekcije napram drugim udeleženim ekipam. Po vsej verjetnosti slovensko ekipo drugo leto čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu gluhih v futsalu v Bolgariji leta 2014.

Potek reprezentančnega turnirja:

Češka Republika – Slovenija 0:5 (0:2)
Goli: Buljubašić 2, Jović, Šmid, Osterc

Slovaška – Madžarska 2:6 (1:1)
Goli: Horniak, Teplan; Pfeifer 3, Lábas 2, Bajusznács

Slovenija – Madžarska 2:2 (1:1)
Goli: Buljubašić 2; Araczky, Lábas

Češka Republika – Slovaška 5:5 (1:4)
Goli: Gajdošík 2, Holan, Várka, Žmolík; Štefančin 2, Kopačík, Sagula, Fabišik
Rumeni karton: Štefančin (Slovaška)

Slovaška – Slovenija 0:6 (0:2)
Goli: Buljubašić 3, Dvorančić 2, Žnidar
Rumeni karton: Buljubašić (Slovenija)

Madžarska – Češka Republika 2:2 (1:1)
Goli: Nemes 2; Gajdošík, Žmolík
Rumeni karton: Dalanics (Madžarska)

Najboljši igralec: Tomáš Gajdošík (Češka Republika)
Najboljši vratar:   Boban Vučetić (Slovenija)
Najboljši strelec: Mustafa Buljubašić (Slovenija)

 

Print Friendly, PDF & Email