Se še spominjate, ko ste igrali z družino in prijatelji balinčke, ploščice, škulje,…pa še kako drugače se je reklo preprosti, a sila zabavni igri, ki ji sedaj rečemo prstomet. Verjetno pa ne veste, da že od leta 2006 potekajo pravi, »zaresni« turnirji in tudi ligaško prvenstvo za moške in ženske.

Vabljeni na turnir v prstometu!

 

 

Zakaj je igra z balinci – prstomet tako priljubljena?

Ker potrebujete le prave gumijaste ploščke, dobro voljo in nekaj ravnega terena (dvorišče, parkirišče, hodnik…), dober občutek za met in napeta igra se lahko prične – brez posebej drage opreme, pripomočkov…

{gallery}slike/121114_prstomet{/gallery}

Prepričani smo, da je tudi med vami veliko pravih športnikov, ki jih privlačijo napete tekme. Prstomet je športna panoga z urejenimi pravilniki in sodniško organizacijo, kjer se tudi vi lahko enakovredno pomerite s komerkoli.

Zato vas ob tej priložnosti Društvo ŠD balinci – Prstomet vabi, da se pridružite na enem od prihodnjih tekmovanj ali celo sestavite ekipo za nastopanje v ligaškem tekmovanju.

Več informacij o dejavnosti in zgodovini tekmovanj boste našli na naši spletni strani www.prstomet.si.

Prvi jesenski turnir, ki šteje za pokal Slovenije, bo potekal  v nedeljo, 25. 11. 2012, na parketu Športne dvorane Trata v Škofji Loki, kjer se z najboljšimi slovenskimi igralci lahko pomerite tudi vi.

Za vse nadaljnje informacije pokličite 041 644 986 ali pišite na info@prstomet.si.

Print Friendly, PDF & Email