Najboljša slovenska športnika letošnjega leta med invalidi sta atletinja Tatjana Majcen Ljubič in strelec Franček Gorazd Tiršek. Nagradi sta prejela na tradicionalni prireditvi Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK) v Ljubljani, na kateri so se s priznanji spomnili še na številne druge uspešne športnike invalide.***

Ekipni nagradi za leto 2012 sta šli v roke moški košarkarski reprezentanci gluhih in ženski kegljaški ekipi slepih in slabovidnih.

Tiršek je nagrado prejel za dosežen svetovni rekord z zračno puško in srebrno medaljo na paraolimpijskih igrah v Londonu, Majcen Ljubičeva pa za dve bronasti medalji na EP na Nizozemskem ter za 6. in 7. mesto na paraolimpijskih igrah.

Košarkarji so na EP v Turčiji letos osvojili zlato medaljo, kegljačice pa tretje mesto na EP v Celju.

 

{gallery}slike/121206_Invalid_sportnik_leta{/gallery}

Foto: Franci Škrbina

 

 

ZŠIS-POK v letu 2012 slavi tudi 50 – letnico organiziranega delovanja športa invalidov v Slovenji. Seveda je potrebno poudarimo, da so se že pred tem odvijale različne vsebine športa in športne rekreacije za določene kategorije invalidov v Sloveniji.

Ob tem jubileju se je Zveza zahvalila številnim posameznikom in različnim organizacijam ter ustanovam, predvsem pa samim športnikom za razvoj športa invalidov. Priredite Invalid športnik leta 2012 je hkrati izkoristila tudi za podelitev skromnih pisnih priznanj oz. zahval le manjšemu številu organizacijam, ki so imele še posebno vlogo v zvezinih skupnih prizadevanjih.

Print Friendly, PDF & Email