Nagrade najboljšim so podelili Simona Mele, izvršilna direktorica Unior d.d. Program Turizem, Špela Rozman, strokovna sodelavka ZSIS-POK in Damjan Pintar, predsednik organizacijskega odbora in generalni sekretar tekme.

Rogla je več kot dostojno prestala ognjeni krst v svetovnem pokalu alpskih smučarjev invalidov. Svetovna elita se je v ženski in moški konkurenci pomerila v treh kategorijah – sedeči, stoječi in slabovidni različici. V ženski konkurenci zlate kolajne odšle v Rusijo in dve v Nemčijo, v moški konkurenci pa so se na najvišjo stopničko zavihteli predstavniki Rusije, Slovaške ter Japonske.

{gallery}slike/130211_IPC ROGLA{/gallery}

Foto: Drago Perko

Nagrade najboljšim so podelili Simona Mele, izvršilna direktorica Unior d.d. Program Turizem, Špela Rozman, strokovna sodelavka ZSIS-POK in Damjan Pintar, predsednik organizacijskega odbora in generalni sekretar tekme.

IPC Svetovnega pokala v alpskem smučanju za smučarje invalide, slalom, 11.2.

Slalom Ž, slabovidni:
1. Frantseva (RUS)

Slalom Ž, stoječe:
1. Rothfuss (NEM)
2. Medvedeva (RUS)
3. Papulova (RUS)

Slalom, Ž, sedeče:
1. Schaffelhuber (NEM)
2. Loesch (AUT)

Slalom M, slabovidni:
1. Krako (SVK)
2. Frantsev (RUS)
3. Redkozubov (RUS)

Slalom M, stoječi:
1. Bugarev (RUS)
2. Alyabyev (RUS)
3. Lanzinger (AVT)

Slalom M, sedeči:

1. Morii (JAP)
2. Suzuki (JAP)
3. Le Meur (FRA)

Gal jih je spremljal

»Vse se je zgodilo po pričakovanjih,« je dejal po koncu prvega dne Gal Jakič, ki je slalomistke in slalomiste le spremljal, pred tem pa je tudi prosto smučal, njegova dneva pa bosta sreda in četrtek, ko Rogla gosti veleslalomski tekmi za svetovni pokal.

Na Elankah hitrejši od Suzukija

Slovenskim ljubiteljem je zaigralo srce, ko so na vrhu videli Japonca Taikija Moriija, ki je vozil na Elankah, na koncu pa je za osem stotink ugnal rojaka Takeishija Suzukija.

Na Norveškem ostal brez noge

Med stoječimi smučarji pa se je predstavil tudi Avstrijec Matthias Lanzinger. Zasedel je tretje mesto, svetovni smučarski javnosti pa je poznan po nesreči na tekmi svetovnega pokala v norveškem Kvitfjelu. Zavoljo poškodb so mu amputirali levo nogo.

Hrvat pričakoval več

»Danes mini steklo, pa še sam ne vem zakaj. Dobro sem bil pripravil, a preprosto ni šlo,« je dejal hrvaški tekmovalec Dino Sokolović, ki je med sedečimi tekmovalci pristal na 10. mestu, razveselil pa se je obiska kamere hrvaške nacionalne televizije.

Dobrodošli na Rogli

Tekmovalke in tekmovalci se bodo na Rogli zbrali spet jutri, ob 9.45 je štart prvega tega slaloma, drugi pa bo na sporedu že ob 11.45, in ne ob 13.00, kot je bilo sprva načrtovano.

Dobrodošli na Rogli!

Print Friendly, PDF & Email