Na Rogli je bila danes na sporedu še druga tekma svetovnega pokala alpskih smučarjev invalidov, tekmovalk, tekmovalcev in požrtvovalnih organizatorjev ni ustavilo niti vreme – pomoči je zapadlo več kot 30 centimetrov snega, dopoldan pa je vidljivost na progi zmanjševala še megla.

1202_rogla_00

Japonec in Nemec

{gallery}slike/130212_Rogla{/gallery}

Smučarke in smučarji so se merili v slalomu v šestih različnih kategorijah. Prvo progo je postavil Japonec Šido Kazuši, drugo pa Nemec Justus Wolf.

Štirje obranili naslov

V štirih kategorijah so ponedeljkove zmage v torek še z enim prvim mestom potrdili Aleksandra Frantseva, Andrea Rothfuss, Anna Schaffelhuber ter Taiki Morii.

Dve stotinki

Rogla pa je dala dva nova zmagovalca – v moški konkurenci slabovidnih se je na prvo mesto zavihtel Valerij Redkozubov. Najbolj tesno pa je bilo v med moškimi stoječi, kjer je za bori dve stotinki Avstrijec Matthias Lanzinger premagal Rusa Alekseja Bugaeva.

IPC Svetovnega pokala v alpskem smučanju za smučarje invalide, slalom, 12.2.

Slalom Ž, slabovidni:
1. Aleksandra Frantseva (RUS)

Slalom Ž, stoječe:
1. Andrea Rothfuss (NEM)
2. Inga Medvedeva (RUS)
3. Anastazija Koroševa (RUS)

Slalom, Ž, sedeče:

1. Anna Schaffelhuber (NEM)
2. Claudia Loesch (AUT)

Slalom M, slabovidni:
1. Valerij Redkozubov (RUS)
2. Miroslav Haraus (SVK)
3. Ivan Frantsev (RUS)

Slalom M, stoječi:
1. Matthias Lanzinger (AVT)
2. Aleksej Bugarev (RUS)
3. Aleksander Alyabyev (RUS)

Slalom M, sedeči:

1. Taiki Morii (JAP)
2. Takeši Suzuki (JAP)
3. Thomas Nolte (NEM)

Ostal v dolini

Sreda in četrtek pa bo Rogla na progi Jurgovo gostila še veleslalom, tam pa bo svojega aduta imela tudi Slovenija. Gal Jakič je torek izkoristil za regeneracijo, zavoljo novozapadlega snega se je treningu na mehki progi odpovedal.

Na vso moč

»Prepričan sem, da bo proga nared in prava,« verjame Gal, ki se na domačem snegu ne bo varčeval moči: »Kot sem rekel – na polno v dolino, pa da vidimo za koliko in kaj bo to dovolj!« Veleslalom se jutri, v sredo, 13.2., na progi Jurgovo na Rogli prične ob 10.00.

Dobrodošli na Rogli!

Print Friendly, PDF & Email