V Lignanu se je zaključilo tekmovanje v namiznem tenisu za športnike invalide. Danes so se odigrali zadnji finalni boji ekipnega dela. Slovenska ekipa odhaja domov z bronasto medaljo v posamezi konkurenci združene skupine 4-5, katero je priigrala izkušena paraolimpijka Andreja Dolinar.

V ekipni konkurenci slovenski ekipi žal ni uspelo na zmagovalni oder. V močni ekipni moški konkurenci skupine 3 je Primož Kancler odigral odlično. Z romunsko navezo Dacianom Maksizmom sta za malenkost zgrešila četrtfinale. V njuni skupini sta Nemška asa Tomas Schmidberger in Jan Gürtler slavila 1. mesto. V ekipni ženski konkurenci združene skupine 4-5 sta Andreja Dolinar in Barbara Meglič zasedli 4. mesto. Premagali sta navezo Rompa (POL)- Koller (AUT) s 3:2, poraz pa sta morali priznati proti ekipnima zmagovalkama tega tekmovanja iz Švedske, prvi ekipi Srbije ter navezi Popadić (SRB) – Mikolaschek (GER).

To tekmovanje je bilo za naše športnike le ogrevanje in preizkušanje terena za  ponovno akcijo v Lignanu, kajti prav tukaj se bo od 29.9 do 5.10.2013 odvijalo Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide.

Rezultat

{gallery}slike/130323_Lignano_ekipno{/gallery}

Foto: Jana Čander

Print Friendly, PDF & Email