V soboto je v Zagrebu potekal memorial Božidara Peceka, udeležila pa se ga je tudi slovenska reprezentanca, ki se je še drugič zapored zavihtela na sam vrh. Poleg naše zasedbe so nastopile še zasedbe Zagreb 1, Zagreb 2, Sarajevo, Banja Luka in Budimpešta.

Premagali tudi težke pogoje
130428_golbal

»Turnir je bil zahteven, ker je vsaka ekipa odigrala pet tekem. Kljub temu bi bila neosvojitev prvega mesta neuspeh. Za še težje pogoje v dvorani je poskrbela vročina,« pojasni trener Ivan Vinkler, kot glavni trener pa je zasedbo na turnirju vodil Klemen Bajc, v slovenski vrsti pa so igrali Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Dejan Pirc, Zlatko Mihajlovič ter Borut Višnikar.

Poškodba Vogrinčiča

»Slovenija je ta turnir odigrala na dokaj visokem nivoju. Nekaj težav z napadom smo imeli proti Zagrebu 1 in Zagrebu 2 v prvem polčasu. Vendar smo zaradi boljše telesne pripravljenosti v drugem delu strli odpor tekmecev in zmagali. Na turnirju so možnost za igranje dobili vsi igralci, nekoliko manj je igral Vogrinčič zavoljo poškodbe komolca,« še dodajo v slovenskem taboru, ki se je zavihtel na 1. mesto.

Slovenija na turnirju v Zagrebu:
Slovenija – Madžarska 13:5
Slovenija – Sarajevo 11:1
Slovenija – Zagreb 2 9:5
Slovenija – Zagreb 1 7:2
Slovenija – Banja Luka 11:1

Končni vrstni red:
1. Slovenija 15 točk
2. Zagreb 1 12 točk
3. Madžarska 9 točk

Print Friendly, PDF & Email