Na turnirju v Laškem bo zbranih ogromno nosilcev medalj s paraolimpijskih iger v Londonu, številni svetovni in evropski prvaki. »Srečni smo, ker smo uspeli pridobiti vse te eminentne igralke in igralce za naš turnir, hkrati pa je to veliko priznanje organizatorju turnirja Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskemu komiteju,« pravi Gorazd Vecko, direktor turnirja.

130507_bayley_00TOP 5 med dekleti

V ženski konkurenci so tu Švedinja Ana-Carin Ahlquist, dobitnica zlate kolajne s paraolimpijskih iger v Londonu, srbska igralka Borislava Perić-Ranković (srebro v Londonu 2012), Rusinja Raisa Chebanika (zlata London 2012), Nizozemka Kelly Van Zon (zlato v Londonu 2013) ter Francozinja Thu Kamkasophou, v tem hipu številka 1 ženskega namiznega tenisa.

TOP 5 med fanti

V mesto ob Savinji prihaja tudi števila 1 med fanti Britanec Will Bayley, za najvišja mesta pa se bodo borili še Norvežan Tommy Urhaug (zlato iz Londona 2012), Nemec Holger Nikelis (zlato London 2012), Slovak Jan Riapoš (zlato London 2012) ter Poljak Patryk Chojnowski (zlato London 2012).

Print Friendly, PDF & Email