S finali posamično se je končal prvi del turnirja Slovenia Open 2013. V tej konkurenci sta najbolj navdušila Britanec William Bayley, ki je v finalu odpravil Egipčana Sayeda Youssefa ter Hrvatica Sandra Paović.

130509_bayley_00

Zmagal tudi za trenerja

»Nisem igral najboljše, a sem zmagal. Zato sem še toliko bolj vesel,« je bil iskren Bayley. »V Laško rad prihajam, gre za enega najboljših turnirjev,« ni skoparil s pohvalami na račun organizatorjev. Ima pa številka ena na svetu še dodaten razlog, da se dobro počuti v mestu ob Savinji: »Še posebej pa mi ta zmaga veliko pomeni, ker je iz Slovenije moj trener Gorazd Vecko. Veliko me je naučil v zadnjih štirih letih.«

»Sezona bo naporna, a glavni cilj ostaja evropsko prvenstvo oktobra,« še doda, kam je usmerjen njegov pogled.

:: Vsi rezultati finalnega dneva posameznic in posameznikov

Najboljše dosedaj

Razburljiv pa je bil tudi finale, kjer sta se merili Hrvatica Sandra Paović ter Rusinja Raissa Čebanika, slavila je prva. »Pričakovala sem to zmago, nisem pa bila povsem prepričana vanjo. Odigrala sem pet obračunov, vseh pet je bilo težkih. Enkrat sem se mučila bolj, drugič manj,« pove Paovićeva.

»Tako dobro kot v finalu pa še nisem odigrala,« je bila ponosna na svojo igro, potem pa naglas dodala: »Glavni cilj sezone ostaja evropsko prvenstvo, tam želim biti najboljša!«

Pet prenosov

Iz Laškega smo v videoprenosu spremljali kar pet obračunov. Ob devetih smo na mizi 2 gledali obračun večkratnega afriškega prvaka Saleha in Francoza Martina, ki velja za enega najbolj konstantnih igralcev v namiznoteniški karavani.

Ob 9.45 sta se na mizi 10 udarila številka ena na svetu Britanec Bayley, v Londonu je prejel srebrno posamično in bronasto ekipno medaljo, ter Nemec Schwimm.

Ob 10.30 smo bili priča prvemu ženskemu obračunu. Ukrajinka Lytovchenko se je zoperstavila proti Hrvatici Paović, svoj čas vrhunski igralki, ki pa je po težki prometni nesreči z nič manj veliko vnemo in željo vstopila v šport invalidov.

Ob 11.15 smo na mizi 2 gledali še tekmo med številko 2 na svetu Perić Ranković, ki bo skušala ugnati izkušeno Britanko Gilroy. Ob 12. uri smo si ogledali še boj za zlato med Bayleyjem in Youssefom.

Print Friendly, PDF & Email