V Laškem se je s finalnimi obračuni med ekipami končal 10. namiznoteniški turnir Slovenia Open, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Paraolimpijski komite (ZSIS – POK).

130511_veckko

Leta 2014 še boljše

»Tekmovanje je končano. Mislim, da smo uspeli organizacijsko zopet pripraviti turnir na zelo visokem nivoju. Uvedli smo novost, finalna dneva sta bila igrana na desetih mizah, ki jo bo sprejel cel svet. Za že 11. izvedbo turnirja pripravljamo še nekaj izboljšav, ki pa naj zaenkrat ostanejo še skrivnost,« je bil po koncu turnirja vesel in zadovoljen direktor tekmovanja Gorazd Vecko. V imenu ZSIS POK se je zahvalil Thermani Laško za vso gostoljubje in suport, ki ga nudi športnicam in športnikom invalidov. »Radi se vračajo v Laško,« je poudaril Vecko

Na turnirju so favoriti potrdili svoje vloge, Vecko pa opozarja, da prihaja mladi rod, ki vsak dan bolj zavzeto cilja na sam vrh. Slovenske barve so branili Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Bojan Lukežič, Primož Kancler ter Davorin Dervarič.

Slovenska bera

Dolinarjeva in Lukežič sta se prebila med osem najboljših v svojih kategorijah. Moška reprezentanca v postavi Lukežić – Kancler je zasedla 5. do 8. mesto, dekleti Dolinar – Meglič pa sta bili na koncu 4. Trener ekipe Damijan Lazar je opozoril, da se trudijo, a je sila težko usklajevati študij, službo in treninge. »Želimo si, da bi bilo drugače, a žal ni rešen status.«

Kancler pozitivno presenetil

»Od Andreje smo pričakovali bistveno več,« pravi Lazar, ki pa obžaluje, da Dolinarjeva zavoljo službe ni mogla na priprave v Zagreb. »Primož je pozitivno presenetil z dobro igro, napreduje, kar je znak, da smo na dobri poti. Za nameček je bil pred mesecem dni operiran. Bojan je bil pred dvema mesecema v bolnišnici, zato ni bil v optimalni formi,« pa Lazar ocenil delo fantovske naveze.

Oba finalna dneva je bil na voljo za vse ljubitelje namiznega tenisa tudi neposredni internetni prenos.

:: Uradni rezultati 10. Slovenia Open Laško 2013

Print Friendly, PDF & Email