V skladu s sklepom Upravnega odbora Zveze za šport invalidov Slovenije- Paraolimpijskega komiteja z dne 23.4.2013 in 24. členom Statuta ZŠIS – POK je bila sklicana za danes redna in volilna skupščina ZŠIS-POK.

130515_lazar_00


Razrešnica

Na njej so bili razrešeni dosedanji vodstveni organi vključno s predsednikom Emilom Murijem. Za novega predsednika ZSIS-POK je bil izvoljen Damijan Lazar, ki je dobil štiriletni mandat. Poleg njega se je na mesto predsednika potegoval še mag. Brane Mihorko. Delegati so 20 glasov prisodili Lazarju, 10 pa Mihorku.

Izziv in priložnost

 

»Izvolitev za predsednika mi pomeni velik izziv in velika priložnost za dokazovanje zmožnosti vodenja tako velike organizacije, kot je Zveza za šport invalidov Paraolimpijski komite,« je v svoji prvi izjavi dejal novi predsednik, ki se bo uvodoma sestal z zaposlenimi na zvezi.

»Vse z željo poenotenja ciljev, da vemo, kam gremo in kaj delamo,« je še dodal bodoči diplomant sociologije.

Selektor in predsednik komisije

Damijan Lazar se je rodil 30.1. 1969, kot izredni študent končuje študij sociologije, je poročen in ponosen očka dvojčkov. Od leta 1989 je vojaški mirnodobni invalid. Zadnja leta deluje kot selektor namiznoteniške reprezentance, s športom invalidov se bavi od leta 2005. Nazadnje je bil predsednik komisije za nove šport ter podpredsednik komisije za tekmovalne športe.

Print Friendly, PDF & Email