V dopoldanskih finalih v kategoriji B2 nas je razveselil Tomaž Furlan z osvojeno srebrno medaljo v finalni seriji. Podrl je 748 kegljev. Ostali dve medalji sta pripadli Poljaku in Srbu. V kombinaciji B2 je zmagal Hrvat Jerković z izkupičkom 1484 pred že prej omenjenim Poljakom s 1471 keglji, tretji pa je bil Katai iz Srbije s 1448 podrtimi keglji. Od naših je Vodušek zasedel 5 mesto, Furlan 6. in Jože Lampe 10. mesto.

130526_kegljanje_00

Vrhunski nastop Frasove

V drugem dopoldanskem finalu so se pomerila dekleta v za nas zelo uspešni kategoriji B3. V kombinaciji je zmagala Hrvatica Ruža Markešić z 1449, druga je bila Celjanka Marija Fras s 1415, tretja pa Boanda iz Romunije s 1395 podrtim kegljem. Maria Fras je štartala v kombinaciji s 4. mesta in nato z odličnim nastopom v finalu s 724 podrtimi keglji zmagala in osvojila zlato kolajno. Druga je bila Hrvatica Markešič (698), tretja pa Romunka Boanda (697).

Izjemni Žalar

V popoldanskem finalu v kategoriji B3 moški pa je nastopil Marjan Žalar in po hudem boju osvojil zlati kolajni v kombinaciji in v finalnem delu (individualno).

:: Uradni rezultati EP v Apatinu

»Zadovoljna sem z današnjim rezultatom in po dolgem času tudi z zlato in srebrno medaljo. Škoda da v zadnjih dveh rundah nisem mogla dati vsega od sebe in napasti še prvo mesto v kombinaciji,« je povedala Marija Fras.

Torej ekipa Slovenije je na 14. EP za slepe in slabovidne v Apatinu – Srbiija osvojila sledeče medalje:

ekipno moško srebrno medaljo

med posamezniki in v kombinacijah Benedik Zdenka, Marjan Žalar srebrno medaljo, Tomaž Furlan tudi srebrno, Marija Fras pa zlato in srebrno medaljo.

Marjan Žalar pa dve zlati kolajni

S tem je padel zastor nad 14. EP v Apatinu, od kjer vas pozdravljata Franci Pirc (tekstopisec) in fotograf Sašo Dreven.

 

Print Friendly, PDF & Email