Reprezentanca v sedeči odbojki bo ta vikend nastopala na turnirju v sedeči odbojki v Sisku, vse pa sodi v sklop priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo (september 2013). »Na turnir v Sisak gremo predvsem uigravat ekipo, saj bomo igrali proti moškim ekipam, mi pa takšne težke tekme potrebujemo,« pravi selektor Simon Božič.

130522_odbojka_00

Vrača se Simona

»V ekipi zaenkrat ni nekih posebnosti. Čakamo, da se nam pridruži še Simona Satošek, ki okreva po težki bolezni in kot kaže, bo lahko začela z treningi konec meseca junija,« je vrnitve Satoškove vesel selektor.

Želel bi pomladiti ekipo

Sedeča odbojka se je predstavila tudi na Dnevu športa invalidov. »Z samo izvedbo dneva športa invalidov sem načeloma zadovoljen,« pravi Božič, ki ima tudi za prihodnje leto nekaj idej, kako Dan narediti še zanimivejši in privlačnejši. Želi si tudi, da bi svojo ekipo okrepil: »Moja velika želja je, da bi v ekipo dobili vsaj dve, tri mlade igralke in tako vzpostavili starostno ravnotežje.«

»Sam osebno zelo težko razumem, zakaj je tako težko priti do kontakta z potencialnimi športniki invalidi, saj jim vključevanje v šport lahko odpre veliko novih dimenzij v življenju,« sklene Božič.

 

Print Friendly, PDF & Email