Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica organizira mednarodni miting Mobitel že vrsto let. Tekmovanje se bo odvijalo od 6. do 9.6. Udeležilo se ga bo preko 270 plavalcev iz osmih držav. V teh dneh se bo prav tako odvijalo tudi odprto državno prvenstvo v plavanju, državno prvenstvo v daljinskem plavanju na 5 km in 10 km in državno prvenstvo v plavanju invalidov Slovenije.

:: Štartna lista za DP v plavanju v Radovljici 08.06. 2013

Vabljeni v Radovljco

»Veseli nas, da lahko pomagamo pri organizaciji prvenstva invalidov Slovenije, hkrati pa upamo, da bo vse potekalo po planu, saj se z organizacijo takšnega dogodka srečujemo prvič. Tekmovanje se bo odvijalo v soboto, 8.6. od 14. ure dalje. Vsi skupaj vljudno vabljeni na ogled vseh tekmovanj na kopališču v Radovljici,« pravi Matej Globočnik, ki bdi nad organizacijo.

130606_plavanje_00

Radi bi mednarodni miting

»Organizacija takšnega dogodka je za Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica velik zalogaj. Aktivnosti potekajo že skoraj pol leta pred samim dogodkom, saj je potrebno urediti vso logistiko, od transporta, nastanitev, prijav tujcev, da ne omenjamo ostalih stvari, ki jih je potrebno urediti ob tako velikih tekmovanjih. Pomeni nam veliko, saj ga izpeljemo vsako leto že zadnjih trideset let. Menim pa, da takšni dogodki, pa naj bodo to v športu ali kulturi, veliko doprinesejo tudi pri prepoznavnosti samega kraja in tako gre dober glas po vsem svetu. Sam osebno si pa želim, da bi v bližnji prihodnosti organizirali tudi močan mednarodni miting v plavanju invalidov in se s takšnim tekmovanjem na dolgi rok postavili ob bok tekmovanju, ki je bilo koncem maja v Berlinu,« sklene Globočnik.

Print Friendly, PDF & Email