Slovenska reprezentanca v vožnji z vozički tipa Hand bike je od petka do sobote nastopala na tekmi svetovnega pokala v italijanskem Meranu. Slovenske barve so branili Roman PongracMarko Sever in David Kuster, ki so nastopili v konkurencah C2, C4 in H3, preizkusili pa so se v cestni vožnji in kronometru. Roman Pongrac (C2) je zasedel 12. mesto v vožnji na čas, slavil je Američan Aaron Keith. Na 12. mestu je bil tudi po cestni dirki, a imel obilo smole. Organizatorji so ga po dveh krogih neupravičeno ustavili. Za neljubi zaplet so se mu opravičili, a je bila to slaba uteha. Zlato je pripadlo Čehu Ivu Koblasi.

David Kuster je kronometer v svojij kategoriji C4 končal na 20. mestu, na prvo mesto se je zavihtel Čeh Jiri Ježek. V cestni vožnji je bil 16., prvak je postal domačin 38-letni Gianluca Fantoni. Marko Sever je bil 18., prvak v kategoriji H3 je postal Poljak Rafal Wilk. Cestne dirke Sever ni končal, nov naslov pa je pripadel Poljaku Wilku.

130609_hand_bike_00

Trener Erik Rosenstein je opozoril, da so imeli slovenski kolesarji zavoljo slabše organizacije obilo smole, boljše izide pa pričakuje jeseni, ko se bodo na dirki v Beogradu lovile tudi točke za nastop na paraolimpijskih igrah.

:: Uradni rezultati tekme za svetovni pokal v Meranu

Print Friendly, PDF & Email