Gal Jakič je velik športni navdušenec in velik ambasador športa invalidov. Jutri pa do nedelje bo v 24 urah prekolesaril Slovenijo po diagonali – z Goričkega v Piran! Pot je dolga 360 kilometrov, Gala pa bosta spremljala na kolesu Blaž Šircelj in Klemen Vatovec, v nedeljo zjutraj ob osmih ga bo pred mestno hišo v Ljubljani pozdravil tudi župan Zoran Janković.

Gal Jakic

Dobro počutje

Na pot jo bo mahnil jutri minuto čez 18. uro, v Piranu ga pričakujemo v nedeljo ob šestih popoldan. »Dobro se počutim, treninga je bilo dovolj. Za sabo imam dovolj kilometrov. Veselim se izziva,« pove pred odhodom. Vesel je, ker so številna podjetja pristopila na pomoč in nesebično pomagala. Ne da bi v zameno karkoli zahtevala. »Interes je velik, vsem velik hvala!«

Osveščanje o rakavih obolenjih

»Bistveno je sporočilo. S to potezo želim osveščati vse o rakavih obolenjih, saj je vožnja po diagonali del širše akcije, ki jo že vrsto let pripravlja Društvo onkoloških bolnikov,« doda Gal. Pot ga bo bodila z gradu Goričko prek Maribora, Celja, Vranskega, Trojan, Domžal, Ljubljane, Vrhnike, Postojne, Črnega Kala, Kopra, Izole do Pirana.

Print Friendly, PDF & Email