Galu Jakiču je uspelo – v nekaj več kot 24 urah je včeraj nekaj pred pol sedmo zvečer premagal razdaljo Slovenije po diagonali z Gradu Goričko do Pirana. Projekt prečenja Slovenije z ročnim kolesom (skupaj kar 360 kilometrov dolga pot) v 24 urah je Jakič, del poti ga je na kolesu spremljal tudi oče Roman, pripravil v partnerstvu z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, kolesaril pa je v spremstvu nekdanjih onkoloških bolnikov, športnikov, ročnih kolesarjev in drugih znanih osebnosti.

130624_jakic_gal_00

Začel v soboto

Začel je v soboto ob 18. uri na Gradu Goričko, potem pa ga je vodila pot prek Maribora, Celja, Vranskega, Trojan, Ljubljane, Vrhnike, Postojne, Črnega Kala, Kopra tja do Pirana.

Pozdrav župana

Zjutraj ga je v Ljubljani pred Mestno hišo v Ljubljani pozdravil ljubljanski župan Zoran Janković, s kolesom na ročni pogon pa se je Jakiču pridružil še Primož Jeralič, družno sta jo mahnila proti Obali. Tja do Pirana je kolesarje nekajkrat namočil tudi dež, a so premagali tudi to oviro.

Sprejem in koncert

Veselo je bilo v Piranu, kamor je karavana prispela nekaj pred 18.30. Jakič je bil zelo utrujen, a vesel, ker mu je uspel ta podvig. Pričakal ga je piranski župan Peter Bossman. V okviru sprejema je bil tudi manjši glasbeni koncert in zaključna prireditev s koncertoma Slavka Ivančiča in Vlada Kreslina.

Print Friendly, PDF & Email