Slovenska reprezentanca golbala se je z močnega mednarodnega turnirja v Marseilleu vrnila s tretjim mesto. Poleg naše zasedbe so nastopili še Francija, Italija, Katar, Madžarska, Venezuela, Azarbejdžan, Poljska in Alžirija. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini po pet vrst, v polfinale sta napredovali prvouvrščeni v rednem delu. V skupinskem delu sta ekipi Alžirije in Slovenije premagali vse ekipe. Kot drugouvrščeni ekipi sta se v polfinale uvrstili Italija in Poljska.

130701_golbal_00Po podaljšku srečnejši Poljaki

»Tako smo za uvrstitev v finale igrali z Poljsko, ki je v zadnjem letu zelo napredovala. Tako smo dobro igro Poljske občutili tudi mi. Nikakor nam ni uspelo zaustavit njihovega najboljšega strelca. Po rednem. Delu se je rezultat končal visokih 11 : 11. Tako smo igrali podaljške na zlati gol, kjer so imeli več sreče Poljaki, ki so dosegli prvi gol in tako zmagali. V drugem polfinalu so zanesljivo zmagali Alžirci,« pravi trener Ivan Vinkler, čigar vrsta je potem v boju za bron odpravila Italijo.

Trdo delo za EP

»Na turnirju so priložnost dobili vsi igralci. Nekoliko se je poškodoval Mihajlovič. Upam, da bo do začetka priprav za EP pripravljen. Z rezultatom sem zadovoljen. Za igro tega ne morem trditi. Bilo je preveč napak v obrambi, kot tudi v napadalnih akcijah. Torej imamo še en razlog več, da bomo lahko že prihodnji mesec trdo delali za EP, ki bo v začetku novembra,« sklene Vinkler.

Print Friendly, PDF & Email