Marino Kegel bo slovenski teniški adut na 22. olimpijskih igrah gluhih in naglušnih, ki jih od 26.7. do 4.8. gosti Sofija. »Tekmovalni ciklus je končan, sedaj samo še finiširava in piliva tehniko,« pravi Marinov oče Darko, ki od vsega začetka bdi nad kariero nadarjenega 17-letnega teniškega igralca Marina, ki je od rojstva gluh.

130716_kegl_00

Trenira v ŽTK Maribor

Zadnje tekme je odigral Marino v Avstriji, za konec je slavil zmago na treh turnirjih. Pred igrami v Sofiji trenira petkrat tedensko, doma z očetom bdita nad motoriko, kondicijo in koordinacijo, v ŽTK Maribor pa ima primerne sparing partnerje.

Žreb dan pred začetkom

V Bolgarijo na igre potuje 23.7., 26.7. pa začne s tekmovanjem. Žreb bo opravljen dan pred začetkom turnirja, zavedata pa se z očetom, da ju čaka vse prej ko lahko delo. »Tako dobirh je vsaj 10 na svetu. Morda je prav v tenisu najmočnejša konkurenca v vseh športih,« še doda oče Darko.

Zadnje priprave

Do konca tega tedna bosta poudarek namenila kondiciji ter servisu, nekaj popravkov bo deležen še forhend. »Do petka trenirava, potem pa počitek,« pristavi Kegl Senior.

V svoji karieri se lahko Marino pohvalil z 19 zmagami na mednarodnih turnirjih, je aktualni evropski mladinski prvak, na članskem prvenstvu je bil 5. To pa bodo njegove prve olimpijske igre, leta 2009 tja ni potoval.

Print Friendly, PDF & Email