Na tehničnem sestanku delegatov reprezentanc, ki tekmujejo na Deaflympics 2013, so 24. julija, ob 11h, v areni Univerzijada v Sofiji, izžrebali tekmovalne skupine v košarki.

Žreb je izvedel Jϋrgen Endress, tehnični direktor košarke Mednarodnega komiteja za šport gluhih. Sistem žrebanja je zagotovil celinsko mešane skupine in jakostno enakovredne reprezentance. Slovenija bo igrala v skupini A.

Skupina A: Slovenija, ZDA, Rusija, Avstralija, Kenija
Skupina B: Tajvan, Litva, Grčija, Argentina
Skupina C: Venezuela, Ukrajina, Japonska, Turčija

Obrazložitev žreba

 

 

 

25. julija bo slovenska reprezentanca odigrala prvo tekmo, in sicer z ZDA ob 12h. Tekme bodo odigrale tudi vse druge reprezentance, potekale bodo na dveh ločenih prizoriščih. Vse reprezentance se bodo pomerile z vsako v svoji skupini, tako da Slovenijo čaka eno tekma več kot ekipe iz skupine B in C. V nadaljnje tekmovanje bodo iz vsake skupine napredovale po tri najboljše ekipe. Ker bo takšnih reprezentanc devet, bodo organizatorji seštevali tudi točke in koše na vsaki tekmi. Ko bodo vse tekme po skupinah odigrane, bo skupni seštevek točk in košev izločil še deveto reprezentanco. Nato jih bo osem uvrščenih v četrtfinale.

Košarkarji na tekmah ne smejo nositi slušnih aparatov, kršitelji bodo kaznovani ne samo z izključitvijo iz tekmovanja, ampak tudi denarno. Če bo kdo kljub temu igral s slušnim aparatom, in bo opažen šele med tekmo, bo izključen, nasprotna ekipa pa dobi dva prosta meta.
Poročali bomo o napredovanju tekmovanja, zato vas vabimo, da nas spremljate.

Print Friendly, PDF & Email