Slovensko plavanje ima vnovič razloge za veselje. Darko Đurić je na svetovnem prvenstvu v Montrealu zlati medalji na 50m delfin dodal še zlato odličje na 100m prosto. V finalu je ugnal vso konkurenco s časom 1.27,27. Drugo mesto je pripadlo Ukrajincu Mustafaievu, bronast je bil Mehičan Sanchez Martinez.

130816_duric_01 Veselje učenca in učitelja

»Wahaaaaaa druga zlata v dveh dneeeh.. Ojooj, ne morem dojeeeet!«
je nekaj minut po prihodu v cilj zapisal na svojem Facebook profilu Darko, v Sloveniji pa se je njegovega uspeha veselil tudi njegov trener Boro Štrumbelj: »Darko Đurić postaja legenda. Drugo zlato na svetovnem prvenstvu, tokrat na 100 K . Yuuhuuuuuuu. Če je bilo na 50 D pričakovano, je to fantastično presenečenje«.

Darko pa je še dodal:

»Občutki so fenomenalni. Sploh ne morem verjeti, kaj se je zgodilo in da mi uspelo do zlate medalje v najbolj čislani disciplini. Kako naprej? Še naprej bomo trdo delali!«

Srčni utrip 200 in še več

»Drugič zaslišati slovensko himno,drugič povzpeti pulz na 200 in več…Izjemni trenutki v Montrealu!« pa je ob uspehu dejala Jana Čander, ki v Montrealu bdi nad Darkom, v Sloveniji pa asistira Boru Štumblju.

Sečnik v bazen

Danes bo Darko nastopil še na 200m prosto (neposredno v finalu ob 23.56), svoj debi pa bo doživel tudi Aleš Sečnik (100m prosto – ob 15.20 v kvalifikacijah).

V živo

Tekmovanje lahko spremljate v živo na spodnjih dveh povezavah.

:: Rezultati v živo

:: Videoprenos v živo

Print Friendly, PDF & Email