Darko Đurić je v šampionskem slogu sklenil nastope na svetovnem prvenstvu v Montrealu. V disciplini 200m prosto je zasedel odlično 2. mesto in tako dodal še srebro dvema zlatima kolajnama. To pot je Đurić prišel v cilj s časom 3.11.32, zmagovalec Sanchez Martinez pa je slavil s časom 2.59.49. Bron je pripadel Nizozemcu Schoenmakerju.

130817_duric_medalja_00Trenerjeva pohvala

»V zadnji disciplini Darko dosegel drugo mesto in srebrno medaljo za našim prijateljem Sanchezom. Letos smo ga že enkrat premagali, v Riu bomo poskusili to storiti vsakič. Legenda Smetanin pa je za Darkom zaostal v vseh disciplinah razen 50 kravl. Končni izkupiček torej dve zlati medalji ena srebrna. Če bi kdo to mislil pred SP bi rekel, da sanja, razen za medaljo na 50 delfin. Well done Darko in hvala za vse kar si pokazal v Montrealu, stopnički do Ria,« je ob uspehu svojega varovanca zapisal trener Boro Štrumbelj.

Darko Durić po nastopu:

»Zelo sem zadovoljen s to srebrno medaljo. Tekma je bila tesna, Mehičan je pobegnil naprej, sam pa sem vnovič premagal Nizozemca. Če bi mi kdo rekel pred prvenstvom, kako bo, bi se mu smejal. Zelo sem vesel, to je dobra motivacija za nadaljnje delo,« je povedal Darko Đurić.

Še Sečnik in Kobilica

Đurić je tako končal svoje nastope, do konca tekmovanja pa bosta v bazenu še Alen Kobilica in Aleš Sečnik. Kobilca bo danes plaval na 100m prsno, Sečnik pa jutri na 50m delfin.

V živo

Tekmovanje lahko spremljate v živo na spodnjih dveh povezavah.

:: Rezultati v živo

:: Videoprenos v živo

 

Print Friendly, PDF & Email