Predzadnji dan svetovnega prvenstva v plavanju v kanadskem Montrealu je Alen Kobilica na 100m prsno zasedel 7. mesto s časom 1.38.71. Svetovni prvak je postal Japonec Kimura (1.14.51).

130818_kobilica_00
Po posvetu brez diskvalifikacije

Ni pa veliko manjkalo, da bi bil Alen vnovič diskvalificiran. »Ponovno bi bila diskvalifikacija Alena Kobilice zaradi napačnega prihoda v cilj (obe roko). Pred prihodom je zavil v progo, ki mu je usmerila gibanje rok. S pogovorom z vrhovnim sodnikom in sodnikom na progi 8 smo prišli do zaključka,da je Alen osvojil 7. mesto v svoji neparadni disciplini,« javlja iz Montreala Jana Čander, vodja slovenske odprave.

Po nastopu

»Uspešno sem končal svojo drugo tekmo, to je bilo plavanje na 100m prsno. Končno sem mi je nasmehnila sreča, uvrščen sem na 7. mesto. So pa sodniki želeli diskvalifikacijo, ker sem se v progo zaletel in pod čudnim kotom priletel v cilj. A je bilo na koncu vse OK,« pa je povedal Kobilica po nastopu.

Danes še Sečnik

Danes bo slovenske nastope sklenil Aleš Sečnik na 50m delfin. Tekmovanje lahko spremljate v živo na spodnjih dveh povezavah.

:: Rezultati v živo

:: Videoprenos v živo

Print Friendly, PDF & Email