Paraolimpijec in dvakratni svetovni plavalni prvak Darko Đurić je z Jano Čander, pomočnico Bora Štrumblja pri treningu Darka Đurića, obiskal mariborsko osnovno šolo Bojana Ilicha. Včeraj je na šoli potekal kulturni dan s tematskim naslovom »V meni je moč«.

100 podpisov in 150 revij Športnik

photo 4

Darko je vsem zbranim učencem predstavil svojo življenjsko zgodbo. V več kot uro trajajočem pogovoru, za tem pa je podelil več kot 100 podpisanih letakov in 150 revij Športnik. »Sam program je bil odličen. V samem začetku film o vsebini: kako lahko postaneš invalid, s čim se lahko ukvarjaš. V meni je moč je pa s samim intervjujem potrdil Darko,« je povedala Jana Čander, ki je potem z Darkom obiskala tudi Bolnišnično šolo Maribor.

photo 6

 

 

Olajšati bivanje

»Danes sem imel priložnost pokazati otrokom, da smo športniki invalidi povsem normalni ljudje, z normalnimi željami in potrebami. Vesel pa sem bil tudi, da sem lahko obiskal otroke na pediatrični kliniki v Mariboru, ki obiskujejo bolnišnično šolo in jim s svojim obiskom malo polepšal njihovo bivanje. S tovrstnimi obiski lahko močno promoviram šport invalidov, sami odzivi pa dokazujejo, da invalidnost v Sloveniji ni več tabu tema,« pa je ob koncu dneva sklenil Đurić.

Print Friendly, PDF & Email