Minuli vikend je bil za sodnike boccie poseben vikend, saj so se Barbara Zabukovec, Katarina Šotl, Tone Štih in Damjan Urbanec odpravili na izobraževanje v Pulo, kjer jih je pričakala hrvaška reprezentanca z selektorjem in glavnim sodnikom Goranom Dernejem na čelu.

131101_boccia_00Pester urnik

»Organizacija prvenstva je bila res vrhunska. Vsak od nas je dobil  svojega sodnika mentorja. Moj mentor je bil prvi sodnik boccie na Hrvaškem, sodnik z mednarodnimi izkušnjami – Dragan Rončević. Vsak od nas se je s svojim sodnikom mentorjem menjaval na poziciji sodnika in zapisničarja, tako da je vsak odsodil približno pet tekem in še pri petih sodeloval kot zapisničar. Naši mentorji so se zelo izkazali. Veliko so nas naučili in nam vse , kar nismo dobro razumeli, natančno razložili. Podrobno smo se seznanili tudi z vso opremo, posebej z opremo za BC3 kategorijo,« pove Barbara Zabukovec, ki se je s sodelavci preizkusila v 4. krogu hrvaškega prvenstva v bocci za posameznike.

Vabilo v Kamnik

»Veselimo se že prijateljskega turnirja s Hrvaško, ki bo potekal 9. In 10. 11.2013 v CIRIUS Kamnik, povabljeni pa smo tudi na naslednje izobraževanje sodnikov boccie marca 2014 v Medulinu,« še doda.

Print Friendly, PDF & Email