Z vrtcem Jekla iz Ljubljane Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite sodeluje že vrsto let. Predstavitve športa invalidov tako na teoretični kot tudi na praktični ravni so se v teh letih izkazala zelo poučna ter zanimiva.

Vrtec v letnem programu izvaja gibalno-športno vzgojo in športno-gibalnim programom GIBALČEK, kjer želijo predšolskim otrokom pokazali pot do kvalitetnega načina življenja. V okviru gibalčkovega projekta Vsi enaki – vsi drugačni, si med drugim želijo, da bi otroci spoznali tudi šport invalidov, športnike, ki so moče osebe, polne energije in optimizma in so lahko vzor vsakomur.

To in še več jim je danes v glavni enoti vrtca v Ljubljani povedal in prikazal paraolimpijec Gal Jakič, ki je skupaj s strokovno sodelavko ZŠIS-POK Jano Čander, predstavil na zanimiv in otrokom prijazen način športe s katerimi se ukvarjajo invalidi. Slušateljev sta imela 120 in s tem tudi toliko in več vprašanj na temo športa invalidov.

V nadaljevanju se bodo predstavitve izvajale po podružnicah vrtca Jelke po Ljubljani. Predstavljal se bo šport invalidov na splošno ter posamezni športi, katere bodo lahko tudi otroci preizkusili.

Print Friendly, PDF & Email