Britanec Sir Philip Craven bo tudi prihodnja štiri leta vodil Mednarodni paraolimpijski komite (IPC). Tako so odločili delegati na 16. skupščini v Atenah, kjer sodelujeta tudi predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar in strokovna sodelavka ZSIS-POK Špela Rozman.

131125_ipc_00

127:20

To bo Britančev že četrti mandat, prvič pa je predsednik postal leta 2001. To pot je prejel 127 glasov, njegov tekmec Alan Dickson pa 20. Glasovalno pravico je imelo 147 članic Mednarodnega paralimpijskega komiteja, za podpredsednika je bil izvoljen Brazilec Andrew Parsons.

Nadaljevanje dela

»Počaščen in vesel sem, ker sem bil vnovič izvoljen. Rad bi se zahvalil vsem mojim kolegom za njihovo podporo. To čudovito gibanje je potrdilo zaupanje vame, obljubljam pa, da bom to upravičil, da ohranimo zagon in nadaljujemo z delom na temeljih, ki smo jih zgradili v zadnjih letih,« je dejal, potem pa razkril, da z velikim navadušenjem gleda proti Sočiju, Riju in Pjongchangu in Tokiu. Želi pa si, da IPC naredi korak naprej in razliko ne le v športu, ampak tudi v družbi.

Znani člani boarda

Opravljene pa so bile tudi volitve v board paraolimpijskega komiteja, kjer bodo po novem sedeli Mohamed Alhameli (ZAE), Kyung-won Na (Kor), Yasushi Yamawaki (Jap), Ann Cody (ZDA), Rita van Driel (Niz), Patrick Jarvis (Kan), Duane Kale (NZ), Jairus Mogalo (Ken), John Petersson (Dan) in Miguel Sagarra (Špa).

Print Friendly, PDF & Email