V soboto je v Ledeni dvorani Zalog potekal dan promocije curlinga, ki postaja vse bolj priljubljen šport tudi med športniki invalidi. Slovenija v tem hipu premore dve ekipi, ena od teh je bila na zadnjem turnirju konkurenčna tudi najboljšim evropskim ekipam. »Predvsem moramo navdušiti invalide in jim curling približati,« je jasen Gregor Verbinc, ki bdi nad curlingom v Zalogu, je pa tudi trener slovenske reprezentance.

»Rabimo širino, da dobimo višino in obratno. Torej – da bi bili še bolj odmevni in vidni, rabimo rezultat, s tem pa bo prišlo tudi zanimanje. Z več zanimanja bo baza večja, iz tega pa bomo lahko črpali boljše tekmovalke in tekmovalce,« dodaja Verbinc, ki opozarja, da je curling paraolimpijski šport.

To pot sta za dodatno promocijo curlinga poskrbela Mike Harris, dobitnik medalje iz Nagana, ter Brad Askew, ki je eden najbolj priznanih trenerjev na svetu. Dogajanje v Zalogu si je ogledal tudi strokovni sodelavec ZSIS-POK Primož Jeralič, ki je pohvalil prizadevanje in trud organizatorjev.

 

Print Friendly, PDF & Email