Zveza za šport invalidov Slovenije je pripravila usposabljanje za naziv vaditelj športa invalidov. Predavanja so potekala od 18.12. do 11.1., 80 slušateljem pa so predavali prof. dr. Helena Burger, asist. mag. Katja Groleger Sršen, doc. dr. Boro Štrumbelj, mag. Branko Mihorko, izr. prof. dr. Tanja Kajtna, Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, dr. Tjaša Filipčič in asist. Vedran Hadžić, doktor medicine.

foto_01

Poudarek rekreaciji

»Želim malce več delati z invalidi, saj hočem, da bi na področju rekreacije invalidov razvilo več dejavnosti,« je povedala Ana Zakrajšek, profesorica športne vzgoje in ena od tistih, ki so se udeležili predavanj. Opozorila je, da je premalo možnosti za invalide, ki bi se želeli le baviti z redno rekreacijo.

Redna vadba

»Sem trener ekipe specialne olimpijade, treniram pa otroke z motnjami v razvoju,« pa je uvodoma povedala Tanja Princes, ki bo še naprej ostala v trenerskih vodah, želi pa si udeležbe s svojo ekipo na mednarodni sceni. Zaveda se odgovornosti in poslanstva trenerstva in vaditeljstva: »Uspeh je, da otroci redno hodijo na vadbo in so nad športom navdušeni.«

Predavanja v prostorih URI Soča je spremljal tudi Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK. Jutri si boste lahko prebrali pogovor z Borom Štrumbljem, v torek pa še s razgovor s Tjašo Filipčič.

Print Friendly, PDF & Email